Wie nodig jij uit?

Search
Close this search box.

Gastenlijst maken voor een feest

Deel artikel

Gastenlijst maken voor een feest

Ben je jarig, wordt je zoontje 10 jaar of ga je trouwen? Dan is het tijd voor een feestje! Iedereen viert feestjes op zijn eigen manier. Eén ding is verandert nooit: je bepaalt zelf van te voren hoeveel mensen je uitnodigt en wie je niet uitnodigt. Omdat dit soms best ingewikkeld is, helpen wij je graag bij het maken van een gastenlijst!

Hoe zie je het feest voor je?

Een gastenlijst maken doe je natuurlijk niet zomaar, je moet eerst bedenken hoe je het feest voor je ziet. Wil je liever een uitgebreid feest op locatie of een intiem feestje thuis vieren? Daarbij is het ook van belang om te bedenken of je samen wilt eten, of alleen een drankje wilt doen. Betrek hierbij ook het budget voor het feestje. Op de verjaardag van je zoontje wil je er misschien juist voor kiezen om het gezelschap klein te houden, zodat het niet te druk is voor hem. Op je 25ste verjaardag is een groot feest met familie, vrienden, buren en kennissen helemaal leuk.

Nadat je gedacht hebt over hoe je het feest voor je ziet, maak je de gastenlijst! Bedenk wie je allemaal wilt uitnodigen op je feest. Zet alle namen netjes onder elkaar of deel de gasten in groepen in, zoals vrienden, familie en collega’s. Zo weet je zeker dat je niemand vergeet. Is de gastenlijst klaar? Dan kan het zijn dat er te veel gasten op het lijstje staan. Schrap de mensen die iets verder van je weg staan. Wil je bijvoorbeeld wel al je collega’s uitnodigen, of alleen de collega’s waarmee jij op kantoor zit?

Wie nodig jij uit?

Het is van belang om een feest te vieren zoals jij dat wil! En als dat betekent dat je liever geen feest viert, is dat ook goed natuurlijk. Uiteindelijk moet jij het naar je zin hebben op je feest, met leuke en fijne mensen om je heen. We wensen je heel veel succes met het samenstellen van de gastenlijst en alvast een heel gezellig feest!

Gerelateerd nieuws

Feest organiseren

3 tips voor het organiseren van een feest

3 tips voor het organiseren van een feest Een feest organiseren? Natuurlijk wil je graag een geweldig feest organiseren! De bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag is

Feest organiseren

Checklist trouwfeest of bruiloft organiseren

Checklist trouwfeest of bruiloft organiseren Een bruiloft organiseren is een grote taak. Daarom is het wel zo handig als je alles wat er moet gebeuren