Wie nodig jij uit?

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Checklist trouwfeest of bruiloft organiseren

Deel artikel

Checklist trouwfeest of bruiloft organiseren

Een bruiloft organiseren is een grote taak. Daarom is het wel zo handig als je alles wat er moet gebeuren netjes op een rijtje hebt. Wat moet je doen, in welke volgorde en de dingen die toch vaak vergeten worden hebben we allemaal voor je opgeschreven. Zeker als het op een bruiloft aankomt, wil je het natuurlijk zo perfect mogelijk geregeld hebben. Wanneer je gebruik maakt van deze checklist voor je bruiloft weet je wanneer je wat moet doen en vergeet je niks. Zo houd je plezier in de voorbereidingen en het trouwfeest zelf. Wanneer je het goed voorbereid hebt kun je op de dag zelf alles loslaten en genieten!

Checklist voor je bruiloft

In deze checklist voor je bruiloft vind je terug wanneer je de trouwlocatie moet vastleggen maar ook dat je denk aan een bedankje voor de ceremoniemeester. Door welke trouwtrends laat je je inspireren en wanneer maak je een afspraak bij de notaris?

Datum
Je begint altijd met het bedenken van je trouwdatum. Je kunt kiezen voor een bijzondere datum, maar ook voor trouwen op een bepaalde dag. Trouwen op zondag is een absolute trouwtrend. Niemand hoeft vrij te nemen en ook de kinderen kunnen de hele dag genieten. Vaak is het verstandig om ruim een jaar van tevoren de datum te prikken en de locatie op deze datum vast te leggen. Is jullie gekozen datum al bezet, dan moet je bedenken wat je belangrijker vindt: de locatie of de datum.

Locatie
Wanneer je de datum hebt bepaald kun je op zoek gaan naar de perfecte trouwlocatie. Vooraf moet je dan wel bedenken wat voor soort bruiloft je zou willen. Wil je een informele sfeer en bijvoorbeeld een festival bruiloft of ga je voor een formele setting? Van welke trouwtrends word jij enthousiast en hoeveel gasten wil je ongeveer uitnodigen? Allemaal punten om over na te denken.

Budget
Trouwen is fantastisch, romantisch, leuk en iets waar je altijd van hebt gedroomd. Maar het kost veel geld. Daarom moet je voor jezelf duidelijk in beeld hebben wat je allemaal kan besteden en waar dat geld precies heen gaat. Denk aan een compleet budget waarin je voldoende geld reserveert voor onder andere de trouwjurk.

Uitnodigen
Wie wil je allemaal bij je bruiloft hebben? Het is ontzettend lek om de gastenlijst voor jouw bruiloft samen te stellen. Denk daarbij vooral niet aan wie je zou moeten uitnodigen, maar alleen aan wie je graag wil uitnodigen. Het is jouw feestje, en die van je verloofde, dus vier het lukken met de mensen die jij daarvoor kiest.

Wat zet je op de uitnodigen

Eventueel zet je op de uitnodiging jullie namen, datum/tijd/locatie, dresscode, cadeauwensen, trouwlocatie en de eventuele routebeschrijving. Zorg er voor dat je deze checklist voor je bruiloft goed bekijkt. Want zo weet je waar je aan moet denken en wat je nog moet regelen.

Gerelateerd nieuws

Feest organiseren

3 tips voor het organiseren van een feest

3 tips voor het organiseren van een feest Een feest organiseren? Natuurlijk wil je graag een geweldig feest organiseren! De bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag is

Feest organiseren

Gastenlijst maken voor een feest

Gastenlijst maken voor een feest Ben je jarig, wordt je zoontje 10 jaar of ga je trouwen? Dan is het tijd voor een feestje! Iedereen