Wie nodig jij uit?

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drie tips voor eten op een feest

Deel artikel

Wanneer je een feest geeft dan kan het best een uitdaging zijn om te bedenken wat jij allemaal wil serveren aan hapjes. Bovendien wil je niet voor zoveel mensen te complexe gerechten of hapjes gaan maken, want dan ben je ontzettend veel tijd kwijt. In deze blog zetten wij verschillende tips op een rij voor verschillende vormen van catering of eet mogelijkheden per type feestje.

Een high tea

Ga jij niet voor een feest in de avond maar ben je meer iemand voor een feestje in de middag, dan kun je ervoor kiezen om een high tea te organiseren. Bij een high tea serveer je vaak hapjes zoals kleine sandwiches, scones en andere zoete baksels. Daarnaast serveer je natuurlijk thee, en soms ook koffie als daar vraag naar is. Een georganiseerde high tea kan je vaak compleet afnemen bij een organisatie, waardoor je zelf niet alle moeite hoeft te doen. Tevens kan je ervoor kiezen om een deel bijvoorbeeld zelf te maken en een deel uit te besteden. Wil je lekkere speciale chocolade voor bij de thee? Kijk dan eens bij een chocolatiers zoals Friandries, die speciale bonbons maken in hele verrassende smaken. 

Een frietkraam

Wat is nu makkelijker en lekkerder op een feestje dan een lekker frietje met? Als je zelf niet heel de avond wil staan frituren kan je best gemakkelijk een mobiele frietkraam huren voor in je tuin. Dit is wel meer iets voor een feest waarbij je met een grote groep bent, want dit kan anders flink in de kosten lopen. Vaak koop je dan een bepaald aantal snacks per persoon af, en kan je iedereen voorzien van bonnetjes, waarna jij heel de avond gewoon lekker vrij bent.

Catering

Geef je een groter feest en wil je iets anders dan een snelle hap, dan kan je ook kiezen voor catering. Je hebt veel verschillende soorten catering en je kan vaak kiezen voor verschillende keukens. Italiaanse catering is vaak een populaire variant, omdat veel mensen dit lekker vinden en omdat de gerechten redelijk makkelijk zijn. Zet bijvoorbeeld wat verschillende pasta’s op tafel en wat ciabatta’s en bruschetta’s en je hebt eigenlijk een heerlijk diner.

Gerelateerd nieuws

Feest organiseren

3 tips voor het organiseren van een feest

3 tips voor het organiseren van een feest Een feest organiseren? Natuurlijk wil je graag een geweldig feest organiseren! De bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag is

Feest organiseren

Gastenlijst maken voor een feest

Gastenlijst maken voor een feest Ben je jarig, wordt je zoontje 10 jaar of ga je trouwen? Dan is het tijd voor een feestje! Iedereen