Wie nodig jij uit?

Zoek
Sluit dit zoekvak.

2023 is het jaar van het craft beer

Deel artikel

Craft bier is een term die wordt gebruikt om kleine, onafhankelijke brouwerijen aan te duiden die een gevarieerde reeks bieren produceren met behulp van traditionele brouwmethoden en ingrediënten. Craft brouwerijen staan bekend om hun innovatieve en experimentele aanpak van het brouwen en produceren vaak een breed scala aan bierstijlen. Ze gebruiken vaak ingrediënten van hoge kwaliteit, zoals speciale granen, hop en gist, om unieke en smaakvolle bieren te brouwen. Ambachtelijke brouwerijen zijn doorgaans kleinschaliger dan grotere, in massa geproduceerde brouwerijen en hebben vaak een sterke focus op duurzaamheid en het ondersteunen van hun lokale gemeenschappen. Veel ambachtelijke brouwerijen bieden ook rondleidingen door hun faciliteiten en tapkamers waar bezoekers kunnen leren over het brouwproces en de bieren kunnen proeven.

Mensen kiezen steeds vaker voor speciaal

Wat je ziet, is dat er steeds meer mensen bereid zijn om te betalen voor kwaliteit. Vooral wanneer je een fervent bierdrinker bent, is Craft beer een absolute aanrader. Deze bieren zijn vaak in tegenstelling tot de toch wat meer commerciële bieren toch anders qua smaak. Vooral omdat ze niet worden gebrouwen vanuit commercieel oogpunt, zien we dat  deze biere een veel specifieke smaak hebben. Het is dus ook absoluut niet vreemd als er bepaalde bieren zijn die je absoluut niet lekker vindt. Dit kan natuurlijk altijd zo zijn, maar de kans is met een craf biertje nog net iets groter. Wel zorgt dit ervoor dat de kans op een uniek biertje vele malen groter is, maar daarover in onderstaande alinea meer.

Altijd een speciaal biertje

Kies je voor een craft biertje, dan ben je ervan verzekerd dat deze speciaal is. Sterker nog, er zijn zelfs brouwerijen die ervoor kiezen om niet meer dan één batch te maken. Dit zorgt ervoor dat het bier uniek blijft en de vraag ook onverminderd hoog blijft. Dus ook vanuit commercieel oogpunt is dit natuurlijk ontzettend aantrekkelijk. Wel is het goed te weten dat de bieren vaak wel in dezelfde stijl worden gebrouwen. Het is dus niet zo dat de brouwerij er ineens voor kiest om in plaats van een donker bier, over te stappen op een blond bier. Uiteraard kan dit, maar de specialiteit van een brouwerij is vaak juist de kracht.

Uniek ingrediënten

De verschillende ingrediënten die worden gebruikt in deze bieren zijn het grote geheim van de braumeister. Uiteraard hoef je geen raketgeleerde te zijn om te weten dat er ook in deze bieren gebruik wordt gemaakt van hop . Maar in welke hoeveelheden en welke soorten, dat zullen we nooit te weten komen. Er mag natuurlijk wel iets mysterieus blijven aan dat ene biertje dat je zo ontzettend lekker vindt. Het is daarom dus ook niet voor niets dat craft beer ook in 2023 onverminderd populair zal zijn.

Gerelateerd nieuws

Feest organiseren

3 tips voor het organiseren van een feest

3 tips voor het organiseren van een feest Een feest organiseren? Natuurlijk wil je graag een geweldig feest organiseren! De bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag is

Feest organiseren

Gastenlijst maken voor een feest

Gastenlijst maken voor een feest Ben je jarig, wordt je zoontje 10 jaar of ga je trouwen? Dan is het tijd voor een feestje! Iedereen