WIE NODIG JIJ UIT?

Feest tips

Diverse feest tips

Wil je binnenkort een feest organiseren? Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, bruiloft op eigen terrein of bijvoorbeeld het jaarlijkse bedrijfsfeest. Uiteraard wil je dat het evenement een groot succes wordt. Bij een geslaagd feestje hoort een organisatie talent! Ben je dat? Dan gaat het natuurlijk helemaal goed komen. Onderstaande tips kun je gebruiken als handvaten voor het organiseren van een top feest!

Wie nodig jij uit?

Ben jij iemand die moeite heeft met het organiseren van een feest? Geen nood! Je kunt natuurlijk ook heel de organisatie uit handen geven. Zo hoef je tijdens het feest alleen maar te genieten. Er zijn verschillende evenementen organisaties die jou daarbij kunnen helpen.

Natuurlijk wil je graag een geweldig feest organiseren! De bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag is een belangrijke dag. Hier wil je optimaal van kunnen genieten en een goede indruk achterlaten bij je gasten. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe weet je zeker dat je nu alles geregeld hebt voor het slagen van het feest? Wij geven je een aantal tips voor het organiseren van het feest. Bekijk hier de checklist die ervoor zorgt dat je niks vergeet! Of lees één van onze andere blogs om er zeker van te zijn dat je alles geregeld hebt.

“Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen”


Tips om een feest te organiseren

Of je nu een verjaardag of een housewarming, thuis een feest organiseren vraagt wat voorbereiding. Ben je bang om iets over het hoofd te zien? Dan helpen wij je graag verder! Met deze 10 tips kan jouw feest niet meer stuk!

 

  1. Kies je thema

Als je er voor kiest een themafeestje te houden, is de keuze van je thema de eerste beslissing die je moet nemen. Alle verdere voorbereidingen kunnen dan matchen met jouw thema!

  1. Maak een originele uitnodiging

De uitnodiging voor je feest kun je eenvoudig en snel online maken. Gebruik een leuke foto en voeg een toffe tekst toe. Ga aan de slag met je favoriete kaart en je zal verteld staan van het leuke resultaat.

  1. Je huis partyproof maken

Zorg er voor dat de ruimte duidelijk is ingedeeld voor je gasten. Waar kunnen ze drankjes en hapjes vinden? Waar is de dansvloer? Waar kunnen ze even zitten? Hoe beter je dit vooraf organiseert, hoe gezelliger het wordt op het moment zelf.

  1. Ook de buitenruimte inrichten

Heb je een tuin tot je beschikking? Dan zou je die ruimte ook kunnen gebruiken voor je feestje. Zelfs in de winter mag dit geen probleem zijn. Met wat gezellige sfeerverlichting of een vuurkorf maak je het geheel helemaal af.

  1. Feestdecoratie en sfeerverlichting

Ga je voor een feestdecoratie of voor een bepaalde kleur? Verwerk dit dan ook in de versiering. Denk aan slingers, bloemen, foto’s, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Sfeerverlichting is ook erg belangrijk. Kerstverlichting staat bijvoorbeeld heel gezellig onder de partytent.

  1. Muziek en DJ’s

Muziek is misschien het meest belangrijk element van een feestje. Je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan om je eigen playlist samen te stellen of je huurt een DJ in.

  1. Hapjes en drankjes

We houden nu eenmaal van lekker eten en drinken. Ga dus op zoek naar heerlijke hapjes en presenteer ze in leuke schalen of op kleurrijke borden. Ook kan je hieraan opnieuw je thema terug laten komen.

  1. Wees lief voor je buren

Wanneer je thuis een feestje geeft, zullen de buren dit ook merken. Aan jou de keuze of je de buren ook uitnodigt of dat je ze van te voren laat weten dat je een feestje geeft.

  1. Geniet zelf ook van je feestje

Het aller belangrijkste van je feestje is genieten! Meng je onder de gasten, zorgt dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en maak ook wat foto’s als herinnering.

  1. Bedank je gasten

Denk op het einde of na het feest ook nog even aan je gasten! Je kan bijvoorbeeld een leuk persoonlijk berichtje sturen naar je gasten.