Wie nodig jij uit?

Search
Close this search box.

Diverse feest-tips

pexels-cup-of-couple-8015240-1
Natuurlijk wil je graag een geweldig feest organiseren! De bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag is een belangrijke dag. Hier wil je optimaal van kunnen genieten en een goede indruk van achterlaten bij je gasten. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe weet je zeker dat je nu alles geregeld hebt voor het slagen van het feest? Wij geven je een aantal tips voor het organiseren van het feest. Bekijk hier de checklist die ervoor zorgt dat je niks vergeet! Of lees één van onze andere blogs om er zeker van te zijn dat je alles geregeld hebt.

| "het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen" |

Tips om een feest te organiseren

Of het nu een verjaardag of een housewarming is, thuis een feest organiseren vraagt wat voorbereiding. Ben je bang om iets over het hoofd te zien? Dan helpen wij je graag verder! Met de onderstaande 12 tips kan jouw feest niet meer stuk!

1. Datum en tijd

Het is belangrijk dat de datum en de tijd duidelijk is voor jezelf. Zorg dat je ruim op tijd een datum prikt en een tijdstip, zodat het voor de mensen die jij hebt uitgenodigd duidelijk is wanneer en hoe laat het feest plaats vindt.

2. Locatie

Stap 1 is gelukt. Nu is het tijd om de locatie te bepalen. Ga je het feest thuis geven? Of liever op een speciale locatie geven. In dat geval is het verstandig om te informeren naar de prijs en of de locatie nog beschikbaar is.

3. Kies je thema

Als je er voor kiest een themafeestje te houden, is de keuze van je thema de eerste beslissing die je moet nemen. Alle verdere voorbereidingen kunnen dan matchen met jouw thema!

4. maak originele uitnodigingen

De uitnodiging voor je feest kun je eenvoudig en snel online maken. Gebruik een leuke foto en voeg een toffe tekst toe. Ga aan de slag met je favoriete kaart en je zal verteld staan van het leuke resultaat.

5. Maak de locatie partyproof

Zorg er voor dat de ruimte duidelijk is ingedeeld voor je gasten. Waar kunnen ze drankjes en hapjes vinden? Waar is de dansvloer? Waar kunnen ze even zitten? Hoe beter je dit vooraf organiseert, hoe gezelliger het wordt op het moment zelf.

6. richt ook de buitenruimte in

Heb je een tuin tot je beschikking? Dan zou je die ruimte ook kunnen gebruiken voor je feestje. Zelfs in de winter mag dit geen probleem zijn. Met wat gezellige sfeerverlichting of een vuurkorf maak je het geheel helemaal af.

7. feestdecoratie en sfeerverlichting

Ga je voor een feestdecoratie of voor een bepaalde kleur? Verwerk dit dan ook in de versiering. Denk aan slingers, bloemen, foto’s, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Sfeerverlichting is ook erg belangrijk. Kerstverlichting staat bijvoorbeeld heel gezellig onder de partytent.

8. muziek en/of dj

Muziek is misschien het meest belangrijk element van een feestje. Je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan om je eigen playlist samen te stellen of je huurt een DJ in.

9. hapjes en drankjes

We houden nu eenmaal van lekker eten en drinken. Ga dus op zoek naar heerlijke hapjes en presenteer ze in leuke schalen of op kleurrijke borden. Ook kan je hieraan opnieuw je thema terug laten komen.

10. informeer je buren

Wanneer je thuis een feestje geeft, zullen de buren dit ook merken. Je kan eventueel je buren uitnodig, maar dat is aan jou. Laat ze wel van te voren weten dat je een feestje gaat geven. Dat is wel zo netjes!

11. geniet zelf ook

Het aller belangrijkste van je feestje is genieten! Meng je onder de gasten, zorgt dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en maak ook wat foto’s als herinnering.

12. Bedank je gasten

Het is fijn dat het een leuk feestje was en dat jouw gasten tijd hebben gemaakt om jouw feestje te bezoeken. Denk daarom ook om jouw gasten te bedanken voor het langskomen. Je kan bijvoorbeeld een bedankje meegeven wanneer zij weg gaan, maar het is ook mogelijk om de volgende dag een persoonlijk berichtje te sturen.